Η Σημασία της Ενότητας

 

 

 

 

 

 

της Έλιας  Στεργιοπούλου

Όπως γνωρίζουμε, μία από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της σύγχρονης εποχής μας είναι ο καθημερινός ανταγωνισμός.

Η κοινωνία μας πιέζει από μικρούς να γινόμαστε όλο και πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους άλλους γύρω μας, να γινόμαστε όλο και «καλύτεροι». Αυτό φυσικά μας αποπροσανατολίζει ακόμα πιο μακριά από τον πραγματικό μας εαυτό και όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα επιλεγμένα «πρότυπα» μας, γινόμαστε όλο και πιο δυστυχείς.

Αυτή η ανταγωνιστικότητα πηγάζει από το ότι κάπου βαθιά μέσα μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας.

Ας παρομοιάσουμε για παράδειγμα το Σύλλογο του Reiki με ένα δέντρο. Αρχικά ήταν μια ιδέα. Καλλιεργήσαμε αυτόν το σπόρο με αγάπη στις καρδιές μας και όταν ήρθε ο καιρός δημιουργήθηκε ο Σύλλογος. Πολλά έγιναν κάτω από το χώμα (δικηγόροι, αρχές, γραφειοκρατία, τράπεζες) και ο Σύλλογος έβγαλε ρίζες που κάθε μέρα απλώνονται όλο και πιο βαθιά και σταθερά μέσα στο χώμα προς όλες τις κατευθύνσεις της Ελλάδας. Βλέπουμε τα πρώτα πράσινα φυλλαράκια να ξεπροβάλλουν γεμάτα δημιουργική δύναμη από τη Γη. Σαν καλοί κηπουροί συνεχίζουμε να του στέλνουμε κάθε μέρα ενέργεια και να του μιλάμε με σκέψεις χαράς και δύναμης και ομορφιάς και αγάπης για να γίνει ένα Δέντρο δυνατό και καρποφόρο που θα αποτελεί σημείο αυτό-ανανεούμενης προσφοράς. Κάθε ένας από εμάς, κάθε ένα από τα Μέλη αποτελεί μέρος του Δέντρου και έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό να προσφέρει στους ανθρώπους γύρω του.

Πώς θα μπορούσε η ρίζα να είναι πιο σημαντική από το λουλούδι ή το φυλλαράκι να είναι λιγότερο σημαντικό από το κλαράκι. Η φύση δεν χρειάζεται συγκρίσεις και ούτε και όσοι έχουν αντιληφθεί τη μοναδικότητα, την ομορφιά και τον προσωπικό σκοπό καθενός από εμάς που εργαζόμαστε από την καρδιά μας για να ομορφύνουμε το μικρό έστω κομματάκι του κόσμου που μπορούμε να επηρεάζουμε γύρω μας και να συνθέσουμε όλοι μαζί μια πιο υγιή εικόνα του κόσμου μέσα από το Ρέικι.

Οι ιδέες, οι προτάσεις, η συμμετοχή όλων είναι όχι απλά πολύτιμη αλλά αναγκαία γιατί ποια η ανάγκη δημιουργίας του Συλλόγου αν όχι η συν-ένωση των μοναδικών δημιουργικών πνευμάτων μας; Αναγκαία συνθήκη, αν θέλουμε να μεγαλώσει ο Σύλλογος είναι επίσης η ΕΝΟΤΗΤΑ μεταξύ μας, ο σεβασμός αλλά και η ελευθερία να είμαστε ο καθένας ο εαυτός του. Απαραίτητο είναι να έχουμε κοινούς στόχους και αλληλοϋποστήριξη. Αυτονόητη είναι η Αγάπη μας για το Ρέικι και για τους ανθρώπους ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας και να φτιάξουμε ένα Σύλλογο Δυνατό και Καρποφόρο. Αναγκαία όμως είναι και η διαλλακτικότητα ώστε να έχουμε ευελιξία στις κινήσεις μας και να ξεπερνάμε τα εμπόδια ΜΑΖΙ. Καλό είναι να προχωράμε με τη ροή των πραγμάτων γιατί όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους και να μεγαλώσουμε και να ανθήσουμε και να καρποφορήσουμε φυσικά και αβίαστα. Όπως ένα Δέντρο.

Με Αγάπη, Έλια Στεργιοπούλου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: