Σεμινάριο Κλινική Υπνωση,Βασικό επίπεδο 1

Με τον Dr. Δημήτριο Κίμογλου

Ιδρυτής του “North Institute of Clinical Hypnosis”

Αθήνα, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012

 

Τι είναι η κλινική ύπνωση;

«Η ύπνωση είναι ένα έγκυρο αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και έρευνας και ένα αποδεδειγμένο θεραπευτικό μέσο.  Είναι μια ενδιαφέρουσα θεραπεία που στην ουσία στηρίζεται σε τεχνικές χαλάρωσης. Είναι αποτελεσματική στο να βοηθά ορισμένους ανθρώπους να αντεπεξέρχονται και να χειρίζονται με επιτυχία διάφορα προβλήματα της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

Η ύπνωση, όπως και τα όνειρα, ανοίγει τον δρόμο της επαφής ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό το δεύτερο θεωρείται και το μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό μέρος της ύπαρξης μας. Οι δυνατότητες αλλαγής, εξέλιξης και αυτοθεραπείας  βρίσκονται σε επιφυλακή στην τεράστια αυτή αποθήκη μας. Είναι σαν το σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή, ενώ ο συνειδητός νους μας παίζει το ρόλο της επιφάνειας.

Η ύπνωση δεν είναι ύπνος. Μπορεί να οριστεί σαν μια κατάσταση χαλάρωσης και εκλεκτικής συγκέντρωσης της προσοχής, κατάσταση κατά την οποία ο νους απομακρύνεται από τις καθημερινές έγνοιες και ενασχολήσεις και ελαττώνει ή και τελείως αποκλείει την αντίληψη του περιβάλλοντος και των όσων συμβαίνουν σε αυτό.

 

Πως γίνεται;

 

Κατά την ύπνωση ο θεραπευτής καλεί τον ασθενή να χαλαρώσει και να εστιάσει την προσοχή του στον εσωτερικό του κόσμο, να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να τροποποιήσει τις αντιλήψεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Πρόκειται για μια ευχάριστη κατάσταση χαλάρωσης και εσωτερικής συγκέντρωσης.

Στην κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης η προσοχή και η συγκέντρωση εστιάζονται εντατικά σε ένα αντικείμενο ή θέμα, αφήνοντας το υποσυνείδητο ελεύθερο να ανταποκριθεί στην υποβολή και να γίνει ικανό να εκδηλώσει δημιουργική φαντασία.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διδαχθούν την ύπνωση και την αυτούπνωση για αυτοβελτίωση  για επαγγελματική και προσωπική χρήση και εφαρμογή καθώς και σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.
Βασικός στόχος του Σεμιναρίου είναι η παροχή γνώσεων σε θέματα κλινικής ύπνωσης , τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι γνώσεις αυτές θα βοηθήσουν τους εκπαιδευόμενους να μάθουν μια νέα τεχνική η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πληθώρα ψυχικών και σωματικών διαταραχών.
Το σεμινάριο απαρτίζεται από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1. Έλεγχος βάρους
2. Stress Management
4. Έλεγχος πόνου
5. Κάπνισμα
6 . Θεραπεία φοβίας
7. Υπνωτική Γλώσσα – υποβολές
8. Hypnotic Φαινόμενα
9. Πρακτική και ασκήσεις

Η συνολική διάρκεια είναι 14 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικές ασκήσεις διάρκειας 4 ωρών περίπου και πρακτικές ασκήσεις διάρκειας 10 ωρών περίπου.

 

Η πρακτική άσκηση θα λειτουργήσει ως κεντρικός επεξεργαστής της όλης επιμόρφωσης και έχει ως στόχους:
Τη στοιχειώδη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με την πραγματικότητα που επικρατεί στα πλαίσια της κλινικής ύπνωσης  και την ανάπτυξη δεξιοτήτων κλινικής ύπνωσης ως εργαλείου διαρκούς επιστημονικής και επαγγελματικής βελτίωσης

 

Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο & Κυριακή 10:00 έως 17:00
Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Τιμολέoντος Βάσσου 8, Αθήνα,  Στάση Μετρό Αμπελόκηποι

Κόστος ανά εκπαιδευόμενο: 190 ευρώ
Τιμή για ανέργους και φοιτητές: 150 ευρώ

Για συλλόγους και μαζικές εγγραφές από σωματεία ισχύει έκπτωση.
Εκπαιδευόμενοι που θα φέρουν και κάποιον άλλο μαζί τους ισχύει η έκπτωση και για τους δύο
Για  απόφοιτους  προηγουμένων σεμιναρίων μας και πελάτες του ινστιτούτου ισχύει έκπτωση 25%

Στους συμμετέχοντες χορηγείται :

Βεβαίωση Παρακολούθησης από το North Institute of Clinical Hypnosis
Πλούσιο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή
Φάκελος σεμιναρίου
Μπλοκ σημειώσεων
Στυλό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Mάϊρα Μαρίνου

6972715747

 

Η συμμετοχή σας θεωρείται δεδομένη μόνο με προκαταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό:

Alpha Bank: 197-002101-058387

Αγροτική:     429 01 01187952

 

Επιστημονικά υπεύθυνος : Dr. Κίμογλου Δημήτριος: Ιδρυτής – διευθυντής “North Institute of Clinical Hypnosis” Ψυχοθεραπευτής – Κλινικός υπνοθεραπευτής

Διδάκτωρ πανεπιστημίου Breyer L.A USA

http://www.kimoglou.com            http://www.7.kimoglou.com

 

 

 

Βιογραφικό Dr. Δημητρίου Κίμογλου:

Τη βασική του εκπαίδευση ολοκλήρωσε το 1991 στη πόλη που μεγάλωσε, την Αριδαία του Νομού Πέλλας. Κατέχει Bachelor in Science στην επιστήμη της Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Universal University of Florida, “τιμητική διάκριση Suma cum laude” ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία στο North College της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Advanced Professional Diplomas (Level 7 Masters) από το BTEC Edexcel International (U.K.).

Είναι κάτοχος του HND in Counselling and Psychology Diplomas of Higher Education από το Mediterranean College και κάτοχος Neuropsychology Immunology and Advanced Psychotherapy Diploma N.P.I από το S.A.C College της Αγγλίας.

Το 2006 εκπαιδεύτηκε στην υπνοθεραπεία από το μεγαλύτερο οργανισμό ύπνωσης στον κόσμο, το National Guild of Hypnotist στο Τορόντο του Καναδά.

Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Κλινικής Υπνοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Breyer Los Angeles των Η.Π.Α. – K. Η επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο ξεκινάει το 1991 και μετά από μια μεγάλη πορεία έρευνας, εκπαίδευσης, και κλινικής πρακτικής, σήμερα διατηρεί το μεγαλύτερο κέντρο κλινικής ύπνωσης στην Ελλάδα. Η επαγγελματική του έδρα βρίσκεται στην Αριδαία Πέλλας, αλλά πραγματοποιεί προγραμματισμένες επισκέψεις σε όλη την επικράτεια.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εγκεφαλικά κύματα και συσκευές που έχουν σχέση με τις εγκεφαλικές συχνότητες και το νευροπρογραμματισμό.

Παρουσιάζει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή “ΜΠΟΡΕΙΣ”, στους τοπικούς σταθμούς Βεργίνα Τηλεόραση, West Channel και Zeus Tv και πραγματεύεται θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, αυτοβελτίωσης και επικαιρότητας, ενώ μεταδίδεται και στο εξωτερικό.

Έχει φιλοξενηθεί πολλάκις σε εκπομπές σχετικές με θέματα ψυχικής υγείας και ύπνωσης, σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, όπως ANTENNA και ALTER, καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ακόμα, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο NLP “Neuro-linguistic programming” από το NBPES Florida USA, και πραγματοποιεί σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων, σχετικά κυρίως με θέματα ψυχικής υγείας, παιδοψυχολογίας, μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας και συστημικής θεραπείας, ενώ έχει διατελέσει συνδιοργανωτής και ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας .

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: