Η Φωτισμένη Επιχειρηματικότητα

Work.Life_.Balance

του Θεοχάρη Ιωάννη

 

Μία Μίνι Αυτοβιογραφία και Παρουσίαση της Φωτισμένης Επιχειρηματικότητας

 

Γεννηθηκα στο Ρεθυμνο Κρητης. Απο τα παιδικα μου χρονια ειχα μια εσωτερική ανησυχια. Εψαχνα να βρω τον Θεό και οι απαντησεις που επερνα απο τους μεγαλυτερους δεν με ικανοποιουσαν. Ηξερα οτι υπήρχε κατι άλλο. Η ψυχη μου δεν θα ησύχαζε αν δεν το εβρισκε. Ένιωθα ενα κενο και μια ανασφάλεια καθώς τα χρονια περνουσαν και οι ερωτήσεις γινόταν περισσότερες. Προσπάθησα να ξεχάσω, να αφιερωθώ στον κόσμο γύρω μου. Αλλά το αίσθημα της ανικανοποίησης όλο και μεγάλωνε. Παρακαλούσα για ένα σημάδι, να βρω το μονοπάτι που θα με οδηγούσε στην αρχή του ταξιδιού μου. Δεν είχα τα μάτια να το δω, τοτε. Αργότερα μέσα απο τους αυτοπεριορισμούς του νου, έφτασα σε ένα εσωτερικό αδιέξοδο, που εκδηλώθηκε και στον εξωτερικό μου κόσμο.

 

Παρακάλεσα τον Θεό, με όλη μου την ψυχή να μου δείξει τον δρόμο. Δεν μπορεί να ήταν μόνο αυτό. Αλλιώς τι νόημα είχε η ζωή μου. Ηθελα την απάντηση άμεσα. Φυσικά ήρθε πολύ αργότερα. Κάτι όμως άλλαξε. Οι ράγες της αλλαγής, είχαν ήδη στρωθεί και το ταξίδι μόλις τοτε ξεκινούσε.

Τα πάντα άρχισαν να αλλάζουν. Τιποτα δεν ήταν πια ίδιο. Ξεκινώντας απο εμένα τον ίδιο. Το μυστήριο της ύπαρξής μου άρχισε να ξετυλίγεται. Η ζωή μου η ίδια, έγινε σαν ένα όμορφο παραμύθι. Γέμισε με μικρά καθημερινά θαύματα. Το ενδιαφέρον μου για την ζωή αυξήθηκε. Άρχισαν να έρχονται τα πράγματα το ένα μετα το άλλο. Οι συμπτώσεις, τα καττάληλα άτομα την κατάλληλη στιγμή. Τιποτε πια δεν φαινότανε να ήτανε τυχαίο. Κατάλαβα οτι η ζωή μου είχε ένα σκοπό και με ωθούσε το να βρω τον βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μου.Τότε όλα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν.

Κατάλαβα οτι είχε γίνει στο παρελθόν. Με προετοίμαζε, για αυτή την στιγμή. Για αυτό που θα ακολουθήσει στο τώρα μου και σε ένα λαμπρό μέλλον που έχω ήδη σχεδιάσει.

 

Στην διάρκεια του ταξιδιού μου γνώρισα αξιόλογους και φωτισμένους ανθρώπους. Τα πρώτα βήματα στις ενεργειακές θεραπείες τα έκανα με το Πράνικ Χίλινγκ. Ένας ενθουσιασμός και μια ανυπομονυσία με είχαν κατακλείσει, να προχωρίσω σε αυτο το μονοπάτι. Και ετσι έγινε.

 

Ακολούθησε η Ουράνια Προφητεία με το εργαστήριο των 9 επιγνώσεων. Αντιλήφθηκα οτι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.  Οι συμπτώσεις με καθοδηγούσαν προς την εσωτερική μαθητεία και την ανακάλυψη του εαυτού μου. Βρισκόμουν εκεί που χρειαζόταν καθε φορά για την περαιτέρω εξέλιξή μου. Έτσι ο σκοπός της ύπαρξής μου άρχισε να μου αποκαλύπτεται.

 

Αργότερα άνοιξε ένα μονοπάτι ακόμα. Το μονοπάτι του Ρέικι. Ενα νέο επίπεδο αυτογνωσίας άνοιξε για εμένα. Πιο φωτεινό, πιο Πνευματικό. Μέχρι που πρόσφατα μυήθηκα στον 3ο βαθμό. Το επίπεδο της επίγνωσής μου άλλαξε την οπτική μου για πάντα. Ένα νεο επίπεδο κατανόησης άνοιξε για εμένα.

 

Και να που βρίσκομε εδώ στο Τώρα . Μου ζήτησαν να γράψω ένα βιογραφικό. Το μέλλον όμως που ακολουθεί είναι το πιο σημαντικό. Φέτος για πρώτη χρονιά έγινα επιχειρηματίας. Και που κολάει αυτο, θα μου πείτε εύλογα. Αποφάσησα να εφαρμώσω τις Πνευματικές Αρχές και Διδασκαλίες που μάθαινα όλα αυτα τα χρόνια στην πράξη. Στην επιχείρηση μου, η οποία όντας εποχιακή ( ξενοδοχείο στην Σαντορίνη ) μου δίνει την δυνατότητα να αφιερώνω τον χειμώνα στην Πνευματική μου αναζήτηση. Θεωρια τον χειμωνα, εφαρμογή στην πραξη το καλοκαιρι. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Οι πελάτες φεύγαν ενθουσιασμένοι και ο ένας έφερνε τον άλλον. Πολλοί μας μετέφεραν θετικά σχόλια. Υπήρχε σύμπνοια και ομαδικότητα με το προσωπικό και αυτό έβγαινε και στους πελάτες. Αυτο έγινε με συνταυτισμό των συμφερόντων εργοδότη και εργαζόμενου. Με κίνητρα και όραμα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα πολυ καλό κλίμα, σαν μια οικογένεια. Είμασταν 6 άτομα και ο χώρος γέμιζε. Σαν μια αόρατη ενέργεια να μας συντόνιζε. Δεν είχαμε ουόκι τόκι και όμως βρισκόμασταν. Τα αποτελέσματα ήταν πολαπλάσια της ομάδας. Αυτό έδωσε έμπνευση και όραμα στο προσωπικό. Καθώς τα θετικά σχόλια έρχονταν το ένα μετα το άλλο, μια ικανοποίηση γέμιζε την ομάδα και το κάθε άτομο ξεχωριστα. Αυτο μας εξύψωνε και λειτουργούσαμε ακόμα καλύτερα.

 

Αυτή είναι η 1η πηγή της έμπνευσής μου για αυτο που ονόμασα Φωτισμένη Επιχειριματικότητα. Περνάμε το μισό ίσως και περισσότερο της ζωής μας, όντας ξύπνιοι, στην δουλειά μας. Σκεφτείτε πως θα άλλαζε η ζωή μας, με μια αλλαγή νοοτροπίας ουσιαστικά. Βάζοντας το Πνεύμα στην καθημερινότητά μας και στην δουλειά μας. Μας αφορά όλους. Ξεκινά απο τους επιχειρηματίες και συνεχίζει με τους εργαζόμενους. Χρειάζεται συνδημιουργεία και απο τις 2 πλευρες. Όταν αυτές γίνουν μία πλευρά τότε τα ωφέλη είναι πολαπλά. Κερδίζουν και οι δυο. Αυτό δεν θέλουμε όλοι; Τελικα δεν είναι και τοσο δύσκολο…  Θέληση να υπαρχει και καλή διάθεση. Πάμε επι του πρακτέου. Βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και της ποιότητας τους. Καλύτερο όνομα και φήμη για την επιχείρηση και ικανοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν σε μια τέτοια επιχείρηση. Όλα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερα κέρδη και βιωσιμότητα της επιχείρησης. Επίσης δημιουργείται ευχάριστο εργασιακό περιβαλλον, που ωφελεί αμφότερους. Ευχαριστημένοι εργαζόμενοι αυξάνουν την απόδοσή τους, και το κάνουν επειδή το θέλουν! Αυτά είναι μόνο μερικα από τα πολαπλάσια αποτελέσματα του συνταυτισμού των συμφερόντων. Όπως βλέπετε το μοντέλο αυτο μεγιστοποεί και ακόμα αυξάνει την δυναμική της επιχείρησης και του ανθρώπινου δυναμικού της. Τοτε μπορουν να πετύχουν στόχους που πριν φάνταζαν αδύνατοι και ακόμα να καινοτομίσουν με την δημιουργία νέων προιόντων και υπηρεσιών. Αυτό δεν είναι ένα μικρό θαύμα. Βασίζετε σε καθημερινούς ανθρώπους που κυνηγάνε το όνειρο τους με μεράκι και επιμονή.

 

Όταν σφίγγουμε τα δάκτυλα, δημιουργούμε Μια μπουνιά. Δεν έχει μεγαλυτερη δύναμη σαν 1, απο τα ανοιχτά δάκτυλα. Αυτή δεν είναι η οπτική ενότητας που μας μιλάει το Πνεύμα μέσα απο τους μεγάλους Δασκάλους. Ισχύς εν τι Ενωση.

 

Καλά όλα αυτα, αλλά αρκούν. Όχι θα έλεγα. Χρειάζεται η δημερής ανάλυση επιχειρηματία και προσωπικού. Στο τέλος καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Στο γνώθι σαυτόν.

 

Ένας καλός επιχειρηματίας ή διευθυντής, δεν είναι αυτος που έχει δίκιο, αλλά αυτός που πετυχαίνει το επιθυμιτό αποτέλεσμα. Χρειάζονται χαρίσματα όπως η μεταδοτικότητα καθώς και να μπορεί να εμπνεύσει το προσωπικό ώστε να πετύχει το όραμα που έχουν θέσει. Χρειάζεται να είναι ξεκάθαρος, να δρα άμεσα και προληπτικά μερικές φορές. Να αποπνέει εμπιστοσύνη στο προσωπικό. Χάριν της ομαδικότητας, μπορεί να χρειαστεί να αποροφήσει κραδασμούς απο συγκρούσειες του προσωπικού, εξισσοροπόντας καταστάσεις. Έτσι προστατεύει την συνολική προσπάθεια. Πόσο ευγενές σας φαίνεται αυτο. Τελικα το Πνεύμα χωραει Παντού, θα έλεγα αστειευόμενος.

 

Ο Εργαζόμενος για να πραγματοποιήσει τους στόχους του και τα όνειρα του, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος σε αυτό που θέλει να πετύχει στην ζωή του. Για να το κάνει αυτό χρειάζετε να κοιτάξει μέσα του και να δεί ποιά είναι τα χαρίσματά του, οι ιδιαίτερες ικανότητές του. Ποιά είναι τα πράγματα που μας γεμίζουν. Τα παιδιά έχουν όνειρα και τρομερό ενθουσιασμό. Κάπου τα χάσαμε όλα αυτα. Στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Και όμως ο ενθουσιασμός και τα όνειρά μας είναι ακόμα εκεί. Είναι βαθιά θαμένα μέσα μας απο εμάς τους ίδιους. Στο χέρι μας είναι να τα βγάλουμε παλι στην επιφάνεια. Με μια νέα οπτική πια. Σαν ενήλικες. Η δημιουργική φαντασία του παιδιού και η ωριμότητα του ενήλικα δεν δημιουργεί μια νέα δυναμική υλοποιήσης.

 

Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας, που μας γεμίζει, με την βοήθεια του εσωτερικού μας παιδιού. Είναι σημαντικό να κάνουμε κάτι που μας προκαλεί ενθουσιασμό. Έτσι δεν θα μας κουράζει. Εδώ έρχεται ο ενήλικας. Αφού ξέρει τι θέλει, προσδιορίζει πως μπορεί να πραγματοποιηθεί στη πράξη. Το χρονικό πλαίσιο είναι σημαντικο να τεθεί, ώστε να επαναπροσδιοριστούν τα δεδομένα αν δεν φτάσει στο αποτέλεσμα. Μπορεί να το σπάσει σε επιμερείς στόχους που θα οδηγούνε σε αυτο. Εδώ έρχεται η θεωρία της σκάλας. Δεν μπορείς να πας με την μια στην κορυφή. Χρειάζεται να περάσεις απο τα σκαλοπάτια πρώτα. Είναι  οι επιμερείς στοχοι. Κάποιοι εκ πρώτης όψης, μπορεί να μην ταιριάζουν φαινομενικά με το όραμα. Αρκεί να είναι ένα βήμα που σε φέρνει πιο κοντά στον προορισμό σου. Εδώ είναι που χρειάζεται να εστιαστείς στο αποτέλεσμα και όχι στα σκαλιά. Μπορεί να εμφανιστούνε νεα πιο σύντομα μονοπάτια. Συνοπτικά σε μία δουλειά που μας γεμίζει και μας ενθουσιάζει, θα είμαστε καλύτεροι, πιο αποδοτικοί, θα κουραζόμαστε δύσκολα και δημιουργούμε ένα θετικο εσωτερικό περιβάλλον στην επιχείρηση. Μια νοοτροπία προσφοράς και συμμετοχής και όχι άλλη μια δουλειά.

 

Ετσι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση συμμετέχουν ενεργα. Αισθάνονται να είναι μέλη μιας ισότιμης ομάδας η οποία ενδιαφέρεται για αυτούς. Δεν μπορεί να υπάρξει συνταυτισμός των συμφερόντων όταν ο εργαζόμενος δεν έχει τα προς το ζην. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Ουσιαστηκά ο επιχειρηματιας ενδιαφέρεται για την ευημερία και την καλη ψυχολογία του προσωπικού του. Οι τύχες τους όσο είναι μαζί είναι συνυφασμένες. Αυτό δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης αμφίπλευρα. Η αναγνώριση και η ανταμοιβή τρέφουν την συνέχεια της καλης προσπάθειας.

Απο τον εργοδότη με υλική, οικονομική, ηθική ανταμοιβή ή προαγωγή. Απο τον εργαζόμενο με καλύτερη απόδοση στην εργασία του. Απο όλες τις πλευρές και να το εξετάσεις η σχέση αυτή αφορά και τους δύο. Δεν είναι αντίπαλες παρατάξεις, που θέλει να επιβληθεί η μια στην άλλη. Το αντίθετο. Το συμφέρον τους είναι κοινό. Μαζί πορεύονται. Γιατί να μην γίνει με ένα δια φορετικό τρόπο, που θα μας διευκολύνει όλους. Που θα μας εξυψώσει και θα κάνει την ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Ένα βήμα πιο κοντά στο Θεό. Και ετσι είναι.

 

Τα 3α Βήματα που προκύπτουν:

1) Προσανατολισμός ( Επαγγελματικού ) Οράματος και του βαθύτερου σκοπού της ζωής ( για εργαζόμενο και εργοδότη )

2) α) Πνευματικές αρχές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ( εργοδότης ή διευθυντής)

β) Πνευματικές Αρχες στην Επαγγελματική νοοτροπία ( εργαζόμενο )

3) Η πορεία της Επιχείρησης ( σαν αυτόνομη συλλογική οντότητα ) προς τη Φώτιση ( μας αφορά Όλους )

 

Προετοιμάζω την δημιουργία εργαστηρίων για τις παραπάνω ενότητες.

Εφαρμόζω τις θεραπευτικές τεχνικές του Ρέικι ( Master ) και του Pranic Healing ( Arhatic Yogi ). Επίσης είμαι σύμβουλος στο EFT ( 3ου επιπέδου ). Συντονίζω τα  εργαστήρια των 9 Επιγνώσεων και της 10ης.

 

Με Αγάπη και Φώς,

Θεοχάρης Ιωάννης

Τηλ: 6938611727, Email: figalos@yahoo.com

Leave a comment