Συναισθηματικός καθαρισμός της Sabrina Reber

desert-vs.-green-walking-two-paths-smaller1.png

Γράφτηκε από τον/την Syllogοs Reiki. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Άρθρα Μελών – Βιώματα

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια:

Αντα Καραβάνη, Κατερίνα Δεκαβάλα, Νάνσυ Μακρή

 

Βιώνουμε συναισθήματα και δημιουργούμε συγκινήσεις. Τα συναισθήματα είναι παθητικά, οι συγκινήσεις είναι αντιδραστικές. Οι συγκινήσεις είναι «ενέργεια σε κίνηση».

 

Τα συναισθήματα δε δημιουργούνται από το μυαλό, είναι ουσιώδεις αισθήσεις μέσα στο σώμα, όπως ο πόνος στην καρδιά από μία πληγωμένη καρδιά ή η ναυτία από τη λύπη ή τη θλίψη. Οι συγκινήσεις είναι συναισθήματα μαζί με σκέψη.

Τη στιγμή που θα νιώσουμε ένα συναίσθημα και θα επιτρέψουμε στο αρνητικό κομμάτι του μυαλού μας ν’ αναλάβει δράση, τότε έχουμε ενεργοποιήσει συγκίνηση. Τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις συνήθως πηγαίνουν χέρι-χέρι και θέλουν απλά να αναγνωριστούν και να εκφραστούν. Όλα τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις που βιώνονται πλήρως, με υγιή τρόπο, αναγνωρίζονται για τις πληροφορίες που παρέχουν και απελευθερώνονται πλήρως από το σύστημα μας, δημιουργώντας μέσα μας περισσότερο χώρο για να ρέει μέσα μας το θεϊκό πνεύμα.

Οι συγκινήσεις είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια της ανθρώπινης ύπαρξης και δεν πρέπει να απαρνιούνται, να καταπιέζονται ή να κρίνονται άσχημα. Πολλοί από μας έχουμε ξοδέψει αρκετή ενέργεια και δύναμη για να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να νιώσουμε τις συγκινήσεις. Καταλήγουμε να εμμένουμε σ΄αυτές δίνοντας τους δύναμη να μας ελέγχουν. Όταν όμως επιτρέπουμε σ΄αυτές να εκφραστούν, τις απελευθερώνουμε. Αν αρνηθούμε τις συγκινήσεις καταλήγουμε να αποσπάμε τον εαυτό μας δημιουργώντας πολλά είδη “διαφορετικών εαυτών” που αποθηκεύονται στο ενεργειακό μας πεδίο. Χρειάζεται να βιώσουμε τις συγκινήσεις μας για να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς έχουμε μάθει να αντιστεκόμαστε στις συγκινήσεις μας. Σαν παιδιά μας έλεγαν να μην κλαίμε, να μην υψώνουμε τη φωνή μας, να μην αντιμιλάμε, να μην εκνευριζόμαστε, να είμαστε καλοί και ήσυχοι. Παρόλο που οι γονείς μας είχαν καλή πρόθεση, αυτό ήταν καταστροφικό για μας, διότι καταλήξαμε να κρύβουμε όλα μας τα αισθήματα και τις συγκινήσεις και ως ενήλικοι γίναμε πιο αντιδραστικοί, πιο εκρηκτικοί και συναισθηματικά ασταθείς. Πολλοί από μας δεν καταλαβαίνουμε ή δε ξέρουμε πώς να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας με υγιή τρόπο. Το δράμα, το φταίξιμο στους άλλους και άλλες αντιδράσεις έγιναν το φυσιολογικό για μας και μας έβγαλαν από την ευθυγράμμιση με την ανώτερη σοφία. Όταν προκαλούμαστε από μία κατάσταση, ο καθένας μας πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμη του, να λέει την αλήθεια του με ακεραιότητα. Επιλέξτε να μην αντιδράσετε με ασταθή τρόπο. Αν νιώθετε ότι το συναισθηματικό σας σώμα προσπαθεί να αναλάβει δράση, απλά απομακρυνθείτε αλλά βεβαιωθείτε ότι θα ασχοληθείτε αργότερα με τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις σας. Όταν έχετε ηρεμήσει, παρατηρήστε την κατάσταση από μία ανώτερη προοπτική. Ρωτήστε τον εαυτό σας πως νιώθει, τι λέει το σώμα σας σε σας? Που κρατάτε αυτή τη δυσφορία στο σώμα σας? Που είναι οι σκέψεις σας? Υπάρχουν σκέψεις και συγκινήσεις που πρέπει να προσέξετε? Τι προσπαθούν να σας πουν? Αποφύγετε να είστε αντιδραστικοί αλλά κοιτάξτε τον πόνο σας. Τα αρνητικά συναισθήματα και οι συγκινήσεις πρέπει να απελευθερωθούν πριν καταφέρουμε να νιώσουμε αγάπη και συμπόνια για τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η συναισθηματική μας υγεία είναι αυτή που προσδιορίζει την κατάσταση της ύπαρξης μας.

Λόγω του συναισθηματικού στρες, οι περισσότεροι από εμάς αποσυνδεόμαστε από τα συναισθήματα μας και πιέζουμε τις αρνητικές μας συγκινήσεις βαθιά μέσα μας.

Για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τον πόνο μας και να κατακτήσουμε την ισορροπία και την καλή υγεία χρειάζεται να φέρουμε τις συγκινήσεις μας στην επιφάνεια έτσι ώστε να εκφραστούν πλήρως.

Η άρνηση φέρνει αυτοκαταστροφή και ασθένεια μέσα στο σύστημα μας.

Οι καταπιεσμένες συγκινήσεις θα βρουν έναν τρόπο να εκδηλωθούν, οπότε μας συμφέρει να προχωρήσουμε και να έρθουμε αντιμέτωποι μαζί τους όταν βγουν, έτσι ώστε να μην εκραγούν σε άλλους και σε ακατάλληλες στιγμές.

Οι οργισμένες εκρήξεις, οι φωνές και τα κλάματα χωρίς λόγο, οι κυκλοθυμίες, η κατάθλιψη, το άγχος, οι πόνοι του σώματος και οι αρρώστιες έχουν μηνύματα που προσπαθούν να μας τα αποκαλύψουν, αν ποτέ τα ακούγαμε.

Αν έχουμε αφυπνίσει και γειώσει το θεϊκό μας εαυτό μέσα στην ύπαρξη μας, τότε χρειάζεται να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από την εμπλοκή του παρελθόντος. Η απόλυτη προσοχή, η αποδοχή και η συγχώρεση είναι οι πιο ισχυροί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα.

Η μεταμόρφωση μπορεί να συμβεί μόνο όταν επιλέξουμε να πορευτούμε μέσα από τα συναισθήματα μας και τις συγκινήσεις μας.

Το φταίξιμο, ο θυμός, η μνησικακία και το μίσος είναι επιβεβαιωμένες ενδείξεις ότι τα συναισθήματα μας δεν έχουν πλήρως ενσωματωθεί και απελευθερωθεί.

Οι τοξικές συγκινήσεις θα πληγώσουν μόνο εμάς, όχι τους ανθρώπους με τους οποίους είμαστε αναστατωμένοι. Με το να υποθάλπουμε αυτά τα έντονα συναισθήματα, θα συνεχίσουμε να ελκύουμε ανθρώπους στη ζωή μας οι οποίοι έχουν τα ίδια συναισθηματικά προβλήματα με μας και ο καθένας μας θα τρέφεται από την αρνητική ενέργεια του άλλου.

Όπως η ενέργεια ελκύει ενέργεια, έτσι και οι ψυχές μας θα συνεχίσουν να φέρνουν σε εμάς ανθρώπους που θα αντανακλούν σε μας τη δική μας συναισθηματική ανισορροπία.

Όταν αποφασίσουμε να μετατρέψουμε τα χαμηλής δόνησης συναισθήματα μας, δε θα ελκύουμε πια σχέσεις χαμηλής δόνησης στις ζωές μας.

Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να νιώσει και να εκφράσει τα πάντα μέσα στο είναι μας. Μόλις επιτρέψουμε στον εαυτό μας να απελευθερώσει αρκετά από τα συναισθηματικά του μπλοκαρίσματα, θα γίνουμε λιγότερο αντιδραστικοί και θα καταφέρουμε να είμαστε γειωμένοι και στο κέντρο μας όταν αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη κατάσταση ή ένα μάθημα ψυχής. Μ’ αυτό τον τρόπο θα περάσουμε στο ρόλο του παρατηρητή και θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε το κίνητρο των συναισθημάτων μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα αδρανοποιήσουμε. Τα συναισθήματα μας και οι συγκινήσεις μας είναι σημαντικά και έγκυρα. Πρέπει να μάθουμε να τα τιμούμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξελιχθούμε μέσω του πόνου αλλά ταυτόχρονα κερδίζοντας τη σοφία που τα συναισθήματα μας προσπαθούν να μας δώσουν.

 

10402335-3d-sign-of-relax-and-stress-Stock-Photo-stress-emotional-relief

Καθώς η Γη αυξάνει τη δόνηση της, αναγκαζόμαστε να δούμε και να θεραπεύσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα. Η απάθεια, η αυταρέσκεια και η άρνηση για τα συναισθήματα μας, μας κρατάει σε χαμηλές δονήσεις. Πρέπει να αγωνιστούμε να γίνουμε συναισθηματικά ώριμοι, ειλικρινείς με τον εαυτό μας σχετικά με την εσωτερική δουλειά που κάνουμε. Πολλοί άνθρωποι λένε τα σωστά λόγια αλλά μέσα τους το εσωτερικό τους σώμα είναι μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Ίσως είμαστε ικανοί να καλύπτουμε ή να μεταμφιέζουμε τα συναισθήματα μας προσωρινά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μας. Αν δε μάθουμε πως να τα αναγνωρίζουμε, να τα νιώσουμε και να τα απελευθερώσουμε, τα συναισθήματα θα υπάρχουν μέσα μας.

Το τωρινό χάος που επικρατεί στον κόσμο είναι αντανάκλαση του δικού μας εσωτερικού χάους.

Δε θα έχουμε ποτέ ειρήνη σ’ αυτόν τον κόσμο μέχρι να βρούμε την ειρήνη μέσα μας. Όλοι οι άνθρωποι της κοινωνία μας αποφεύγουν να συνδεθούν με τα συναισθήματα τους για χιλιάδες χρόνια. Όλα τα συναισθηματικά γεγονότα που δεν έχουμε αντιμετωπίσει είναι σαν μαγνητικές εικόνες κολλημένες στο ενεργειακό μας πεδίο. Κάθε φορά που ενεργοποιούνται  αυτά τα γεγονότα έχουμε την ευκαιρία να απομαγνητίσουμε αυτές τις κολλημένες εικόνες, αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να νιώσουμε τα συναισθήματα μας. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αντιστεκόμαστε σ’ αυτή τη διαδικασία και ανταποκρινόμαστε από τη θέση του πόνου και όχι της αγάπης και της συμπόνιας. Μαζεύουμε και στοιβάζουμε διάφορα. Κάνουμε τα πάντα για να μη μπορέσουμε να βιώσουμε τον πόνο. Παίρνουμε ναρκωτικά, παραδινόμαστε στο αλκοόλ και στο φαγητό, πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά, γινόμαστε υπερκαταναλωτικοί, ψάχνουμε συνέχεια γιατρούς για φάρμακα και ασχολούμαστε με τα προβλήματα των άλλων έτσι ώστε να αποφύγουμε τα δικά μας. Όσο θα είμαστε σε άρνηση των αρνητικών συναισθημάτων μας δε θα μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε και να τα απελευθερώσουμε. Η ενέργεια που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας μέσα στο δικό μας ενεργειακό πεδίο δε μπορεί να καταστραφεί. Η ενέργεια δεν πεθαίνει ποτέ. Μένει μαζί μας μέχρι να αποφασίσουμε να τη μεταμορφώσουμε σε ενέργεια υψηλότερης δόνησης. Το πρόσθετο φως που πλημμυρίζει τον πλανήτη αυτή τη στιγμή ταρακουνάει τα συναισθηματικά μας σώματα και φέρνει στην επιφάνεια όλα τα στριμωγμένα μας συναισθήματα στην επιφάνεια για να θεραπευτούν και ν’ απελευθερωθούν. Ήρθε η στιγμή να φωτίσουμε το φορτίο μας.

  • Βρείτε το χρόνο για να ξανασυνδεθείτε με τρία γεγονότα του παρελθόντος σας, όπου δε καταφέρατε να εκφράσετε ειλικρινά τα συναισθήματα σας. Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας, τους ανθρώπους που εμπλέκονταν στο γεγονός επιτρέποντας στον εαυτό σας να έρθει σ’ επαφή μ’ αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Μετά κάψτε το, σκίστε το ή θάψτε το, βάζοντας πρόθεση ότι απελευθερώνετε όλα τα τοξικά συναισθήματα.
  • Επανεξετάστε την εβδομάδα σας. Που επιτρέψατε στον εαυτό σας να κρύψει τα συναισθήματα του? Ήσασταν ανειλικρινής με τον εαυτό σας, έτσι ώστε να αποφύγετε να πληγώσετε τα συναισθήματα κάποιου άλλου εις βάρος των δικών σας?
  • Το τελευταίο χρόνο πότε νιώσατε ότι υπερβάλλατε συναισθηματικά? Είσαστε συνηθισμένοι να μη λέτε την αλήθεια για το πώς νιώθετε με αποτέλεσμα να επιτρέπετε να φτάνουν τα πράγματα σε εκρηκτικές καταστάσεις και σε σημείο που δεν έχετε έλεγχο των συναισθημάτων σας?
  • Βάλτε πρόθεση να είστε γνώστης των συναισθημάτων σας. Όταν κάτι εμφανίζεται και δεν είστε ικανοί να το εκφράσετε στον άλλο, δεσμευτείτε ότι θα το εκφράσετε κατ’ ιδίαν. Τα συναισθήματα σας είναι σημαντικά και ισχυρά. Αν τους αντισταθείτε θα επιμείνουν. Θα αποθηκευτούν μέσα στην ενέργεια σας περιμένοντας για την επόμενη ευκαιρία απελευθέρωσης.
  • Μη φοβάστε τα συναισθήματα σας. Φερθείτε τους φιλικά. Όταν εμφανίζονται, κάντε ερωτήσεις. Παρατηρήστε πως νιώθετε και ρωτήστε τους γιατί είναι εδώ. Ρωτήστε τους τι έχουν να σας διδάξουν.
  • Μην φορτώνετε τα συναισθήματα σας πάνω σ’ άλλους. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, τα συναισθήματα μπορούν να μας δημιουργήσουν επιπλέον κάρμα. Χρειάζεται να μάθουμε να τα ισορροπούμε, να τα εκφράζουμε και να τα απελευθερώνουμε με θετικό τρόπο. Επειδή είναι αντιδραστικά, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας. Το καλύτερο είναι να νιώθουμε τα συναισθήματα αλλά να ελέγχουμε τις συγκινήσεις και τις αντιδραστικές συμπεριφορές.
  • Πηγαίνετε στο δωμάτιο σας, κλείστε την πόρτα και τσιρίξτε. Οι κραυγές είναι ένας υπέροχος τρόπος να απελευθερώσετε καταπιεσμένες ενέργειες. Βάλτε πρόθεση να απελευθερώστε όλα όσα δεν σας εξυπηρετούν πια και τσιρίξτε σ’ ένα μαξιλάρι μ΄όλο σας το είναι.
  • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κλάψει. Τα δάκρυα μας επιτρέπουν να έρθουμε σ’ επαφή με τα βαθύτερα μας συναισθήματα. Το κλάμα βγαίνει από τη καρδιά μας και είναι δώρο χάρης από το Θεό.
  • Οι συναισθηματικές πληγές αποθηκεύονται μέσα στους ιστούς του σώματος μας και στα ενεργειακά πεδία που περιβάλλουν το σώμα μας. Η άσκηση είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να μετακινήσεις την κολλημένη ενέργεια. Η γιόγκα, το περπάτημα, το τρέξιμο, ο χορός κ.α. επιτρέπουν τη ροή της ενέργειας και βοηθούν στα συναισθηματικά ξεμπλοκαρίσματα.
  • Κάντε μία ενεργειακή θεραπεία. Η θεραπευτική δουλειά θα σας βοηθήσει στην απελευθέρωση των συναισθημάτων σας.

dreamstimesmall_22886851

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: