Αγάπη για τον εαυτό μας

Γράφτηκε από τον/την Δημήτρης Χωματάς. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Άρθρα Μελών – Βιώματα

της Sabrina Reber

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια: Νάνσυ Μακρή, Αντα Καραβάνη, Κατερίνα Δεκαβάλα

Το μεγαλύτερο εργαλείο για να νικήσουμε το εγώ, να θεραπεύσουμε τη σκιά, να αυξήσουμε τη δόνηση μας και να ανυψώσουμε την ανθρώπινη κατάσταση μας είναι :

Να μάθουμε να αγαπάμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ

Love-Yourself-206x137

Είμαστε πολυδιάστατα όντα με δευτερεύουσες προσωπικότητες, συνειδητές και υποσυνείδητες πλευρές του εαυτού μας.

Είμαστε θεϊκοί και ανθρώπινοι ταυτόχρονα.

Ένα μέρος μας ζει στη τελειότητα και την ολοκληρωμένη ένωση με το θεϊκό εαυτό ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει αποσπαστεί και χωριστεί από την αλήθεια του ποιοι πραγματικά είμαστε. Ο μόνος τρόπος για να θεραπευτούμε και να επιστρέψουμε όλα μας τα κομμάτια στην αλήθεια μας, είναι να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε κάθε πλευρά του είναι μας.

Μέχρι όμως να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, δε θα μπορούμε να εκφράσουμε αληθινή αγάπη σε κάποιον άλλο. Πολλοί άνθρωποι έχουν μία αλλοιωμένη άποψη για το τι είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα, είναι συγκίνηση (ενέργεια σε κίνηση). Η αγάπη είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε και επικοινωνούμε με εμάς και τους άλλους, είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να κουβαλάμε την ενέργεια μας. Η αγάπη είναι μία κατάσταση του Είναι μας. Για να μπορέσουμε να είμαστε αγάπη για τους άλλους, πρέπει να μάθουμε να είμαστε αγάπη για τον εαυτό μας.

4952

Μερικοί από μας είμαστε τόσο φοβισμένοι που δημιουργούμε χάος και σύγχυση, όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και στους ανθρώπους που θεωρούμε ότι αγαπάμε. Η αγάπη και ο φόβος δεν μπορούν να βιώνονται μαζί, είναι ετερώνυμα. Όταν είμαστε μέσα στο φόβο, εκφράζουμε το σκοτάδι και τους περιορισμούς του εγώ και της σκιάς. Αυτό δημιουργεί τεμαχισμό μέσα στο Είναι μας, βγάζοντας μας έξω από την ευθυγράμμισή μας με τον Θεϊκό μας εαυτό. Μερικοί άνθρωποι επιτρέπουν στο φόβο να έχει τέτοιο έλεγχο πάνω τους, που στο τέλος θυσιάζουν την ευτυχία τους προκειμένου να κερδίσουν την αγάπη κάποιου άλλου ανθρώπου. Ο φόβος τους δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν ότι η έλλειψη της αγάπης για τον εαυτό τους θα συνεχίσει να δημιουργεί τοξικές σχέσεις. Όταν παραμένουμε σ’ αυτές τις σχέσεις δεν κάνουμε καλό ούτε στη ψυχή μας ούτε στη ψυχή του άλλου. Αυτές οι σχέσεις είναι αλληλοεξαρτημένες και βασίζονται στη προσκόλληση και όχι στην αγάπη, όπου κάθε άτομο τρέφεται από τα αρνητικά εγωιστικά πρότυπα του άλλου, κολλημένο έτσι σε επαναλαμβανόμενους κύκλους χαμηλών ενεργειακών δονήσεων. Το να παραμένουμε σε τέτοιου είδους σχέση δεν είναι αγάπη και σίγουρα δεν εξυπηρετεί το ανώτερο καλό κανενός.  Η καλύτερη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, όταν κάποιος σας πληγώνει συναισθηματικά, πνευματικά ή σωματικά, είναι να τον απελευθερώσετε. Απελευθερώστε τον εαυτό σας καθώς επιτρέπετε στον άλλο να πάρει τις δικές του αποφάσεις, ακόμα κι αν ξέρετε ότι αυτές οι αποφάσεις μπορεί να του δημιουργήσουν περισσότερο πόνο στο μέλλον. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να βιώσει τη ζωή με τον τρόπο που θέλει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει τη θεϊκή ενέργεια με καταστροφικό τρόπο. Το ότι απελευθερώνουμε ένα άτομο δε σημαίνει ότι δεν το αγαπάμε. Το να έχετε το θάρρος να βάλετε όρια σ’ αυτές τις σχέσεις και να τις απελευθερώσετε, αν χρειάζεται, είναι ένα μήνυμα προς το Σύμπαν ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε τα μαθήματα σας και ότι δεν είστε πρόθυμοι πια να χορεύετε το χορό του κάρμα. Θέτοντας υγιή όρια με τους άλλους δείχνετε την αγάπη προς τον εαυτό σας και μπορεί να είναι και καταλυτικό για τη ψυχή του άλλου ατόμου, έτσι ώστε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο μονοπάτι της προσωπικής του μεταμόρφωσης. Μπορείτε να τους αγαπάτε από απόσταση, ενώ χρησιμοποιείτε όλη σας την ενέργεια σε πιο εποικοδομητικές επιλογές για τον εαυτό σας που θα ωφελήσουν και το σύνολο της ανθρωπότητας. Μην εκθέτετε την ακεραιότητα της ψυχής σας. Επιλέξτε να είσαστε απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό σας και σταματήστε να περιμένετε από κάποιον ή κάτι έξω από εσάς να σας παρέχει την αγάπη που ψάχνετε. Η απεριόριστη αγάπη μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα σας, κανένας άλλος δε μπορεί να σας δώσει αυτό που είσαστε ήδη. Μπείτε μέσα σας, ενεργοποιήστε την, νιώστε την. Είσαστε η Αγάπη.

Ν’ αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά έτσι ώστε να είσαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και ν’ απελευθερώνετε όλα όσα δεν εξυπηρετούν το ανώτερο καλό σας. Η απεριόριστη αγάπη είναι ένας απεριόριστος τρόπος ύπαρξης. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να φέρει τα πάντα στην επιφάνεια, απελευθερώνοντας όλους τους περιορισμούς, ψευδαισθήσεις, παλιές πεποιθήσεις, αρνητικά πρότυπα και σχέσεις που συγκρούονται με το θεϊκό σας δικαίωμα να βιώσετε μία ζωή αγάπης, ειρήνης και αρμονίας. Ο καθένας μας πρέπει να αναπτύξει και να θεραπεύσει τον παλιό τρόπο ύπαρξης του έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση στην εσωτερική μας αλήθεια και ομορφιά. Καθώς ανακαλύπτουμε αληθινά ποιοι είμαστε, συνειδητοποιούμε ότι ο υλικός κόσμος, η ανθρωπότητα, το εγώ μας, η σκιά μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας δε μπορούν να καθορίσουν το μεγαλείο μας. Ανακαλύπτουμε το πνεύμα μας, το θεϊκό μας εαυτό, την αληθινή ουσία μας, τον πυρήνα του Είναι μας, ο οποίος είναι η αγάπη. Θεραπεύοντας τον εαυτό μας είμαστε ικανοί να μπούμε στην ουσία της αγάπης μας και μέσω της αγάπης να προσελκύσουμε θεϊκό φως σ΄όλο μας το φυσικό σώμα.

image14

Leave a comment